ΤΥΛΙΧΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό με λίγο αλάτι και ζεματίζουμε  τα φύλλα, τα σουρώνουμε και τα στρώνουμε στη λαδόκολλα με τη γυαλιστερή  πλευρά από κάτω.

Ανακατεύουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω στα αμπελόφυλλα, το τυλίγουμε σαν μεγάλο ντολμά και βάζουμε από πάνω κατά μήκος τις φέτες τομάτας με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζαχαρίτσα.

Κλείνουμε με τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε μπόλικο κρασί και τους κόκκους μπαχάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30΄με 40΄.


Επιστροφή στις συνταγές

 

 

 

 

 

Υλικά
  • 1 μπακαλιαρακι ξεπετσιασμένο και ξεκοκαλισμένο (φιλέτο)
  • 4-5 αμπελόφυλλα
  • 1 τομάτα σε φέτες με λίγη ζαχαρίτσα
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λευκό κρασί όσο πάρει
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κομμάτι λαδόκολλα