Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
Επιλογή Γλώσσας
ΕλληνικάΑγγλικά

ΑΛΑΤΙ

Το πρώτο σε προτίμηση επιτραπέζιο αλάτι στην Ελλάδα. Το αλάτι ΚΑΛΑΣ δεν είναι τυχαία το πρώτο αλάτι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και γνωστό σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, αλλά κατέλαβε την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών λόγω της μοναδικής του ποιότητας. Η μέθοδος της ανακρυστάλλωσης δια της οποίας ο κόκκος του ακατέργαστου αλατιού αποδομείται πλήρως αποβάλλοντας κάθε μορφής κατάλοιπα όπως γύψο, άμμο, ξένα σώματα κλπ., γίνεται εξευγενισμός σε κενό αέρος και αναδομούνται πλήρως καθαροί νέοι κόκκοι. Με την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης την οποία πρώτη η ΚΑΛΑΣ εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο, παράγεται απόλυτα καθαρό αλάτι που διατηρεί όλα τα υγιή φυσικά συστατικά του. Για όλα τα παραπάνω το ΚΑΛΑΣ «αλατίζει» καλύτερα.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/129918showcase1.jpg

Μπαχαρικά

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών η ΚΑΛΑΣ εισήλθε στην κατηγορία των μπαχαρικών μετά την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης που αφορά γραμμή παραγωγής μπαχαρικών στις εγκαταστάσεις της.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/836298showcase_mpaxarika.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ

ΒΕΜ, το όνομα της σαλάτας που δεν έλειψε ποτέ από το τραπέζι μας, το όνομα που ο καταναλωτής γνωρίζει από το 1947 όταν ξεκίνησε την λειτουργία της η Βιομηχανία Ετοίμων Μουσταρδών.

Οι σαλάτες ΒΕΜ συνεχίζουν να παράγονται με τις αυθεντικές συνταγές χωρίς καμία παραλλαγή, διατηρώντας τις μοναδικές γεύσεις τους που παραμένουν πάντοτε αληθινές.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, το εξαιρετικά ασφαλές από πλευράς υγιεινής περιβάλλον παραγωγής, η εφαρμογή όλου του φάσματος των συστημάτων ποιότητας και το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, διασφαλίζουν την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων ΒΕΜ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/412485showcase2.jpg

BENESALT

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/352584showcase_bebesalt.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ 17

Μια ιστορία που ξεκίνησε από το Delicatessen κατάστημα της οδού Σπ.Ματσούκα 17 και κατέληξε στη σύγχρονη και πιστοποιημένη μονάδα στη Ν.Έφεσο Πιερίας.

Από τη δημιουργία τους οι σαλάτες 17 ήταν μια καινοτομία που κέρδισε μεγάλο μερίδιο στην προτίμηση των καταναλωτών.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/164155showcase2.jpg

Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing

Η ποικιλία γεύσεων και η εξαιρετική ποιότητα της Μουστάρδας 17 Delicatessen εξασφαλίζει μοναδική και πλούσια γεύση στα φαγητά που εσείς παρασκευάζετε.

Η Κέτσαπ 17 Delicatessen παράγεται από διαλεχτές Ελληνικές ντομάτες

Τα αγαπημένα προϊόντα των Dressings της 17 Delicatessen έχουν κερδίσει την προτίμηση σας χάρη στην μοναδική γεύση τους.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549288ketcup.jpg

Μουστάρδες ΒΕΜ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΑΠΑΛΗ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/676489showcase_moustardes_bem.jpg

FRESCO GUSTO

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/524824showcase_fresco.jpg

Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς

Ο παραδοσιακός βακαλάος σε υγράλατη και ξηράλατη μορφή αλλα και σε υγράλατο φιλέτο.

Διπλοκαπνιστή ρέγγα στο παραδοσιακό ξυλοκιβώτιο, προελεύσεως Καναδά.

Κάτω από την εμπορική ονομασία ΒΕΜ κυκλοφορεί γνήσιος ταραμάς, ταραμοπολτός και σκεύασμα αυγών βακαλάου.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/656657showcase5.jpg

Ζαμπόν

Το LUNCHEON MEAT PORK HAFNIA, παραγωγής του γνωστού οίκου TULIP, διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την ΚΑΛΑΣ.

Το LUNCHEON MEAT CHICKEN ROTA, παράγεται σε εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονάδα, για την ΚΑΛΑΣ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/984894showcase7.jpg

Κονσέρβες Ψαρικών

Τα κονσερβοποιημένα ιχθυρά σαρδέλες και τόνος ROTA είναι υψηλής ποιότητας και παράγονται για λογαριασμό της εταιρείας μας σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση του εξωτερικού που πληροί τα διεθνή ποιοτικά πρότυπα.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/883453showcase7.jpg

Μανιτάρια

Με υψηλό επίπεδο ποιότητας παράγονται τα μανιτάρια CHAPERON σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/413055showcase113.jpg

Εμφιαλωμένο νερό

Νερό πηγής Λουτρακίου το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συσκευάζεται για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ. Η συνύπαρξη των ονομάτων ΚΑΛΑΣ και ΛΟΥΤΡΑΚΙ ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο προϊόν αυτό.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/431434showcase2.jpg

Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα

Με την εγγυημένη ποιότητα ΒΕΜ κυκλοφορούν σε συσκευασία βάζου.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379880showcase10.jpg

Ζωοτροφές

Η ΚΑΛΑΣ δραστηριοποιείται και στον κλάδο των Ζωοτροφών με το εμπορικό σήμα LOVIES και έχοντας πλήρη γκάμα σκυλοτροφής και γατοτροφής.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/544338showcase_10.jpg
 • ΑΛΑΤΙ
 • Μπαχαρικά
 • ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ
 • BENESALT
 • ΣΑΛΑΤΕΣ 17
 • Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing
 • Μουστάρδες ΒΕΜ
 • FRESCO GUSTO
 • Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς
 • Ζαμπόν
 • Κονσέρβες Ψαρικών
 • Μανιτάρια
 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα
 • Ζωοτροφές
Ιστορική αναδρομή

 • 1922
 • 1948-1956
 • 1963-1969
 • 1970-1974
 • 1992-1996
 • 1997-2000
 • 2001-2005
 • 2006-2010
1922

Ο Εμμ. Καλαμαράκης έστησε την πρώτη βιοτεχνία επεξεργασίας άλατος στο Κουκάκι, η οποία διέθετε επεξεργασία πλύσεως άλατος και γινόταν επίσης παραγωγή απορρυπαντικών, των γνωστών στους μεγαλύτερους ΣΑΠΟΛ και ΚΡΙΝΟΛ, καθώς και παραγωγή ποτάσας.

ΚΑΛΑΣ 1922 ΚΑΛΑΣ 1922 ΚΑΛΑΣ 1922ΚΑΛΑΣ 1922

αλάτι ΚΑΛΑΣ

1948-1956

Τη δεκαετία του ’50 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Κων/νος Εμμ. Καλαμαράκης, διπλωματούχους χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ενώ συνεχίζεται η παραγωγή των απορρυπαντικών ΣΑΠΟΛ, ΚΡΙΝΟΛ, ποτάσας και χλωρίνης, ο ανήσυχος νους του Κων/νου Καλαμαράκη συλλαμβάνει την ιδέα να βάλει το αλάτι ΚΑΛΑΣ σε μπουκάλι.

 

αλάτι ΚΑΛΑΣ

Το προϊόν που μέχρι τότε βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του μπακάλη, παίρνει θέση στο ράφι αλλά και στην καρδιά των καταναλωτών, τόσο ώστε να «πρωταγωνιστεί» σε ταινία.

1963-1969
αλάτι ΚΑΛΑΣ

Έχοντας εγκατασταθεί στο νέο τότε εργοστάσιο της οδού Πειραιώς, και πάνω από όλα επιστήμονας, ο Κων/νος Καλαμαράκης ερευνά και μελετά ώστε με το προϊόν του να συμβάλει θετικά στον τομέα της υγείας του καταναλωτικού κοινού.  Έτσι, πρώτη η ΚΑΛΑΣ το 1963 παράγει ιωδιωμένο αλάτι σε συνεργασία με την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της ιωδιοπενίας στη χώρα μας.


αλάτι ΚΑΛΑΣ

Στοχεύοντας πάντα στην βελτίωση των προϊόντων της, και αξιοποιώντας την ευρεσιτεχνία του Κων/νου Καλαμαράκη, η ΚΑΛΑΣ πρώτη στην Ελλάδα υιοθετεί στην παραγωγική της διαδικασία την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης.  Αποδομώντας πλήρως τον κόκκο του ακατέργαστου αλατιού και κατόπιν αναδομώντας τον σε κρυστάλλους, η ΚΑΛΑΣ επιτυγχάνει να δώσει στο καταναλωτικό της κοινό ένα απόλυτα καθαρό αλάτι, απαλλαγμένο από κατάλοιπα όπως γύψο, άμμο και λοιπά ξένα σώματα τα οποία περιέχονται στο ακατέργαστο αλάτι.

1970 - 1974

Η ΚΑΛΑΣ, ήδη πια με την μορφή της ανωνύμου εταιρείας, πραγματοποιεί μια σημαντική για τα δεδομένα της εποχής επένδυση κατασκευάζοντας νέα παραγωγική μονάδα στο Μεσολόγγι.  Με νέο εξοπλισμό που αφορούσε τις μονάδες ανακρυστάλλωσης και πλύσης, αλλά και την μονάδα συσκευασίας, η ΚΑΛΑΣ κυκλοφορεί στην αγορά το αλάτι ΗΡΑ σε διάφανη πλαστική σακούλα που σύντομα καταλαμβάνει θέση «Θεάς στο μαγείρεμα».

αλάτι ΚΑΛΑΣ ΗΡΑ

1992 - 1996

Η Ελλάδα πλέον είναι κράτος μέλος της Ευρώπης.  Η ΚΑΛΑΣ με ακόμη μια μονάδα παραγωγής στην Σίνδο Θεσσαλονίκης και με πανελλαδικό δίκτυο διανομής, διευρύνει τις εξαγωγικές τις δραστηριότητες αλλά και το κωδικολόγιο των προϊόντων, εμπλουτίζοντας αυτό με το προηγμένο κοκκομετρικά ΚΑΛΑΣ ΧΡΥΣΟ, τα προσιτά στον καταναλωτή σακουλάκια ΝΙΚΗ και ΚΟΡΩΝΙΣ και τα ειδικά αλάτια της ΚΑΛΑΣ LIGHT και ΚΑΛΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ.  Ήδη από τότε πρώτη η ΚΑΛΑΣ και στα πλαίσια της πολιτικής της για την υγεία, κυκλοφόρησε τα ειδικά της αλάτια ΚΑΛΑΣ LIGHT και ΚΑΛΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ώστε να καλύψει την ανάγκη συγκεκριμένων καταναλωτών για λιγότερο χλωριούχο νάτριο.

αλάτι ΚΑΛΑΣαλάτι ΚΑΛΑΣαλάτι ΚΑΛΑΣ

1997 - 2000

αλάτι ΚΑΛΑΣ NIKHΗ ΚΑΛΑΣ κλείνει 75 χρόνια ζωής, έχοντας καταφέρει το όνομα της να είναι συνώνυμο του προϊόντος και συνεχίζει την πορεία της επενδύοντας σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό με στόχο την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων.  Βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών αλλά και από την UNICEF για την βοήθεια της στην πρόληψη της ιωδιοπενίας στην Αλβανία. Το προϊόν ΝΙΚΗ της ΚΑΛΑΣ είναι το μόνο που αναγνωρίζεται από την UNICEF ως ικανό να φέρει το αναγνωριστικό σήμα του ιωδιωμένου αλατιού στην γειτονική χώρα. Η ΚΑΛΑΣ όμως δεν επαναπαύεται και η Τρίτη γενιά, ο Εμμ. Κων/νου ΚΑΛΑΣΚαλαμαράκης, διπλωματούχος μηχανικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, δρομολογεί την σημαντικότερη παραγωγική επένδυση στη χώρα στον κλάδο του αλατιού και την διεύρυνση της επαγγελματικής δραστηριότητας της εταιρείας σε νέες κατηγορίες τροφίμων. Το 2000 κυκλοφορεί το προϊόν ΚΑΛΑΣ FLUOR, το μοναδικό αλάτι με φθόριο, ως αποτέλεσμα συνδυασμένων ερευνών της ΚΑΛΑΣ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Την ίδια χρονιά η ΚΑΛΑΣ πιστοποιεί το σύνολο των εταιρικών της διαδικασιών με Σύστημα Ποιότητας ISO 9002. Παράλληλα, καθιερώνει τη θέση της στην κατηγορία των αλιπάστων.

2001 - 2005

ΚΑΛΑΣ

Το 2001 ολοκληρώνεται η κατασκευή της πλέον σύγχρονης μονάδας πλύσεως στην χώρα με απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια του παραγομένου προϊόντος και με άκρως αυτόματα συστήματα μεταφοράς αλατιού.  Το 2002, η ΚΑΛΑΣ λαμβάνει ακόμα ένα βραβείο, το Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και τοποθετεί κάτω από την ποιοτική ομπρέλα KALASGROUP QUALITY PRODUCTS πέραν του αλατιού και των αλιπάστων, σειρά κονσερβικών με τις επωνυμίες ROTA, CHAPERON  και LOVIES.  Το 2004 βρίσκει την ΚΑΛΑΣ πλήρως πιστοποιημένη με Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2000 και  HACCP και έχοντας ολοκληρώσει το μέχρι τότε επιχειρηματικό της σχέδιο, στο οποίο εντάχθηκε η εξαγορά το 24,81% της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.  Στόχο του νέου επιχειρηματικού σχεδίου αποτελεί η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.  Η ΚΑΛΑΣ είναι το αλάτι αλλά όχι μόνο το αλάτι.  Το 2005, η ΚΑΛΑΣ αναλαμβάνει τα προϊόντα ΒΕΜ εισερχόμενη έτσι στην κατηγορία σαλατών, μουσταρδών και dressing.

ΚΑΛΑΣ

2006 - 2010

Το 2006 εκσυγχρονίζεται η παραγωγική μονάδα στην Σίνδο Θεσσαλονίκης και το εκεί κέντρο διανομής. Το 2007 εξαγοράζεται η εταιρεία OLYMPUS FOODS S.A. και πλέον με τη σύγχρονη παραγωγική εγκατάσταση στην Ν. Έφεσο Πιερίας η ΚΑΛΑΣ εδραιώνει την θέση της στην κατηγορία των Σαλατών, Μαγιονέζας, Μουστάρδας και Ketchup.  Το 2008, πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις στην μονάδας ανακρυστάλλωσης Μεσολογγίου καθώς και στο εκεί κέντρο διανομής.  Το 2009 η ΚΑΛΑΣ σχεδιάζει το νέο της κέντρο διανομής στην Αττική και παράλληλα ανανεώνει και προσθέτει στον εξοπλισμό του εργοστασίου στην Ν. Έφεσο Πιερίας.  Συνάμα ολοκληρώνεται η συγχώνευση με ΚΑΛΑΣαπορρόφηση της OLYMPUS FOODS ABEE.

Η ΚΑΛΑΣ σήμερα, με τις μονάδες της πιστοποιημένες με ISO 22000, BRC και IFS θέτει σε λειτουργία το νέο κέντρο διανομής της στην ΒΙΠΑ Αυλώνα Αττικής και μεταφέρει την έδρα της από το ιστορικό κτίριο της οδού Πειραιώς σε νέο ιδιόκτητο κτίριο γραφείων στην οδό Σπύρου Πάτση στον αναπτυσσόμενη περιοχή του Βοτανικού, συνεχίζοντας την μακρόχρονη πορεία της με απόλυτο σεβασμό πάντα στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει αλλά και στο καταναλωτικό κοινό.

 
benesalt mpaxarika