Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
Επιλογή Γλώσσας
ΕλληνικάΑγγλικά

ΑΛΑΤΙ

Το πρώτο σε προτίμηση επιτραπέζιο αλάτι στην Ελλάδα. Το αλάτι ΚΑΛΑΣ δεν είναι τυχαία το πρώτο αλάτι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και γνωστό σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, αλλά κατέλαβε την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών λόγω της μοναδικής του ποιότητας. Η μέθοδος της ανακρυστάλλωσης δια της οποίας ο κόκκος του ακατέργαστου αλατιού αποδομείται πλήρως αποβάλλοντας κάθε μορφής κατάλοιπα όπως γύψο, άμμο, ξένα σώματα κλπ., γίνεται εξευγενισμός σε κενό αέρος και αναδομούνται πλήρως καθαροί νέοι κόκκοι. Με την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης την οποία πρώτη η ΚΑΛΑΣ εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο, παράγεται απόλυτα καθαρό αλάτι που διατηρεί όλα τα υγιή φυσικά συστατικά του. Για όλα τα παραπάνω το ΚΑΛΑΣ «αλατίζει» καλύτερα.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/129918showcase1.jpg

Μπαχαρικά

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών η ΚΑΛΑΣ εισήλθε στην κατηγορία των μπαχαρικών μετά την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης που αφορά γραμμή παραγωγής μπαχαρικών στις εγκαταστάσεις της.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/836298showcase_mpaxarika.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ

ΒΕΜ, το όνομα της σαλάτας που δεν έλειψε ποτέ από το τραπέζι μας, το όνομα που ο καταναλωτής γνωρίζει από το 1947 όταν ξεκίνησε την λειτουργία της η Βιομηχανία Ετοίμων Μουσταρδών.

Οι σαλάτες ΒΕΜ συνεχίζουν να παράγονται με τις αυθεντικές συνταγές χωρίς καμία παραλλαγή, διατηρώντας τις μοναδικές γεύσεις τους που παραμένουν πάντοτε αληθινές.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, το εξαιρετικά ασφαλές από πλευράς υγιεινής περιβάλλον παραγωγής, η εφαρμογή όλου του φάσματος των συστημάτων ποιότητας και το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, διασφαλίζουν την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων ΒΕΜ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/412485showcase2.jpg

BENESALT

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/352584showcase_bebesalt.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ 17

Μια ιστορία που ξεκίνησε από το Delicatessen κατάστημα της οδού Σπ.Ματσούκα 17 και κατέληξε στη σύγχρονη και πιστοποιημένη μονάδα στη Ν.Έφεσο Πιερίας.

Από τη δημιουργία τους οι σαλάτες 17 ήταν μια καινοτομία που κέρδισε μεγάλο μερίδιο στην προτίμηση των καταναλωτών.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/164155showcase2.jpg

Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing

Η ποικιλία γεύσεων και η εξαιρετική ποιότητα της Μουστάρδας 17 Delicatessen εξασφαλίζει μοναδική και πλούσια γεύση στα φαγητά που εσείς παρασκευάζετε.

Η Κέτσαπ 17 Delicatessen παράγεται από διαλεχτές Ελληνικές ντομάτες

Τα αγαπημένα προϊόντα των Dressings της 17 Delicatessen έχουν κερδίσει την προτίμηση σας χάρη στην μοναδική γεύση τους.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549288ketcup.jpg

Μουστάρδες ΒΕΜ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΑΠΑΛΗ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/676489showcase_moustardes_bem.jpg

FRESCO GUSTO

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/524824showcase_fresco.jpg

Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς

Ο παραδοσιακός βακαλάος σε υγράλατη και ξηράλατη μορφή αλλα και σε υγράλατο φιλέτο.

Διπλοκαπνιστή ρέγγα στο παραδοσιακό ξυλοκιβώτιο, προελεύσεως Καναδά.

Κάτω από την εμπορική ονομασία ΒΕΜ κυκλοφορεί γνήσιος ταραμάς, ταραμοπολτός και σκεύασμα αυγών βακαλάου.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/656657showcase5.jpg

Ζαμπόν

Το LUNCHEON MEAT PORK HAFNIA, παραγωγής του γνωστού οίκου TULIP, διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την ΚΑΛΑΣ.

Το LUNCHEON MEAT CHICKEN ROTA, παράγεται σε εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονάδα, για την ΚΑΛΑΣ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/984894showcase7.jpg

Κονσέρβες Ψαρικών

Τα κονσερβοποιημένα ιχθυρά σαρδέλες και τόνος ROTA είναι υψηλής ποιότητας και παράγονται για λογαριασμό της εταιρείας μας σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση του εξωτερικού που πληροί τα διεθνή ποιοτικά πρότυπα.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/883453showcase7.jpg

Μανιτάρια

Με υψηλό επίπεδο ποιότητας παράγονται τα μανιτάρια CHAPERON σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/413055showcase113.jpg

Εμφιαλωμένο νερό

Νερό πηγής Λουτρακίου το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συσκευάζεται για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ. Η συνύπαρξη των ονομάτων ΚΑΛΑΣ και ΛΟΥΤΡΑΚΙ ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο προϊόν αυτό.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/431434showcase2.jpg

Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα

Με την εγγυημένη ποιότητα ΒΕΜ κυκλοφορούν σε συσκευασία βάζου.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379880showcase10.jpg

Ζωοτροφές

Η ΚΑΛΑΣ δραστηριοποιείται και στον κλάδο των Ζωοτροφών με το εμπορικό σήμα LOVIES και έχοντας πλήρη γκάμα σκυλοτροφής και γατοτροφής.

https://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/544338showcase_10.jpg
 • ΑΛΑΤΙ
 • Μπαχαρικά
 • ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ
 • BENESALT
 • ΣΑΛΑΤΕΣ 17
 • Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing
 • Μουστάρδες ΒΕΜ
 • FRESCO GUSTO
 • Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς
 • Ζαμπόν
 • Κονσέρβες Ψαρικών
 • Μανιτάρια
 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα
 • Ζωοτροφές
Ποιότητα του θαλασσινού αλατιού
Ποιότητα του θαλασσινού αλατιού και η ευεργετική επίδραση αυτού στη διατροφή μας

ΚΑΛΑΣΤο Αλάτι ή Χλωριούχο Νάτριο όπως είναι η χημική ονομασία, εκτός του ότι χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα για να προσδίδει νοστιμιά  στα φαγητά, έχει και βασική συμμετοχή στην βιοχημική διεργασία του κυττάρου.

Από την ιστορία βλέπουμε ότι το αλάτι έπαιζε πάντοτε κυρίαρχο ρόλο στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου.  Βρίσκεται στη φύση στο θαλασσινό νερό και υπό μορφή ορυκτού.

Το θαλασσινό αλάτι είναι πιο καθαρό από το ορυκτό αλάτι, το οποίο πρέπει να υποστεί χημική επεξεργασία για να καθαρίσει και να καταστεί βρώσιμο.

Περίπου το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης του Χλωριούχου Νατρίου (NaCl) παράγεται από τη θάλασσα με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Η διαχείριση του θαλασσινού νερού στον χώρο των αλυκών, δίδει γενικά αλάτι ανεκτής καθαρότητας εμπλουτισμένο με τα λοιπά στοιχεία της θάλασσας όπως Μαγνήσιο, Κάλιο και Ασβέστιο, στοιχεία απαραίτητα και αυτά στις βιοχημικές διεργασίες του κυττάρου.

αλάτι ΚΑΛΑΣΩς επί το πλείστον, το αλάτι που παράγεται από το θαλασσινό νερό είναι το κυρίως προϊόν, μόνο κατά την παραγωγή πόσιμου νερού από θαλασσινό νερό με την μέθοδο της αφαλάτωσης, το αλάτι βγαίνει ως παραπροϊόν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να επεξεργασθεί χημικά, διότι περιέχει ξένες προσμίξεις (γύψο, ανθρακικά άλατα, υδροξείδιο του σιδήρου κλπ) σε μεγάλο ποσοστό. Για να παραχθεί αλάτι εφάμιλλο της ποιότητας του βρώσιμου αλατιού, πρέπει να ακολουθηθούν κάποια στάδια κατά τη διαχείριση του θαλασσινού νερού στην αλυκή. Τα στάδια αυτά είναι τα εξής :

Τροφοδοσία των θερμαστρών της αλυκής με θαλασσινό νερό και συμπύκνωση αυτού από τα 4ο Be στα 8ο – 10ο Βe. Στο στάδιο αυτό καθιζάνουν τα ανθρακικά άλατα που περιέχονται στο θαλασσινό νερό.

Μεταφορά των διαλυμάτων μετά την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου σε άλλες θερμάστρες, όπου συνεχίζεται η συμπύκνωση των διαλυμάτων μέχρι τα 17ο Be. Στο στάδιο αυτό πέφτει ο γύψος.

Μεταφορά του διαλύματος σε ένα τρίτο στάδιο όπου το Χλωριούχο Νάτριο ( NaCl) φθάνει στο σημείο κορεσμού (24ο Be).

Το κορεσμένο διάλυμα Χλωριούχου Νατρίου (NaCl) διάλυμα μεταφέρεται στα κρυσταλοπήγια όπου και γίνεται η κρυστάλλωση του αλατιού. Όταν η πυκνότητα του διαλύματος φθάσει στα 30ο Be, απομακρύνεται και ανανεώνεται με φρέσκα διαλύματα.

Η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Περί τα μέσα Σεπτέμβρη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, απομακρύνονται τα τελευταία αλμόλοιπα από τα κρυσταλοπήγια και αρχίζει η συγκομιδή του αλατιού με μηχανικά μέσα.

Ο κρύσταλλος του αλατιού που συλλέγεται εκτός από Χλωριούχο Νάτριο (NaCl) περιέχει και άλλες ενώσεις όπως το Θειικό Ασβέστιο (γύψος). Μπορεί επίσης να έχουν εγκλωβισθεί στους μεγάλους κρυστάλλους άμμος ή περιττώματα πουλιών τα οποία υποβαθμίζουν την ποιότητα αλατιού.

Για να απομακρυνθούν οι παραπάνω ενώσεις γίνεται μηχανικά επεξεργασία του αλατιού από αλυκή. Δύο είναι οι τρόποι επεξεργασίας του αλατιού των αλυκών.

Α. Με τον μηχανικό τρόπο καθαρισμού (δηλ. επιφανειακό πλύσιμο του κρυστάλλου, ξήρανση, σπάσιμο, κοσκίνισμα και συσκευασία) του αλατιού.

Η διεργασία με τη μέθοδο του μηχανικού καθαρισμού έχει τα εξής στάδια :

α. Μεταφορά της Α΄ ύλης στη δεξαμενή πλύσεως.

β. Πλύσιμο

γ. Αφύγρανση

δ. Ξήρανση στους 170ο C.

ε. Διαχωρισμό σε διαφορετικά μεγέθη κόκκου

στ. Ιωδίωση όπου απαιτείται

ζ. Αποθήκευση

η. Συσκευασία

Η μέθοδος με μηχανικό τρόπο δεν απομακρύνει όλα τα ξένα σώματα, όπως άμμος, γύψος και τυχόν περιττώματα πουλιών που είναι εγκλωβισμένα στους μεγάλους κρυστάλλους. Έχει επίσης και άλλο ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με τη δεύτερη μέθοδο καθαρισμού. Επειδή τα ιχνοστοιχεία της θάλασσας (Μαγνήσιο, Κάλιο και Ασβέστιο) βρίσκονται στην επιφάνεια του κρυστάλλου, με το πλύσιμο απομακρύνονται με αποτέλεσμα τα παραγόμενα προϊόντα να είναι φτωχά σε ιχνοστοιχεία.

Προϊόντα μας αυτής της ποιότητας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι το ΝΙΚΗ και το ΚΟΡΩΝΙΣ σε συσκευασίες των 500γρ, 1000γρ, 5 κιλών, 25κιλών.


Β. Με τη μέθοδο της κρυστάλλωσης, δηλ. συμπύκνωσης κορεσμένου διαλύματος με τη χρήση θερμότητας.

Όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα του μηχανικού καθαρισμού επιλύονται με τη μέθοδο εξευγενισμού (καθαρισμού) του αλατιού, με την εξάτμιση κορεσμένου διαλύματος με βρασμό. Με την μέθοδο κρυστάλλωσης επιτυγχάνουμε άριστα αποτελέσματα διότι έχουμε την απομάκρυνση όλων των ξένων σωμάτων, όπως άμμος και τυχόν περιττώματα πουλιών που είναι εγκλωβισμένα στους μεγάλους κρυστάλλους, διατηρώντας συγχρόνως την περιεκτικότητα των λοιπών ιχνοστοιχείων παραγωγής αλατιού.

Η μέθοδος αυτή λειτουργεί ως εξής :

Η Α΄ ύλη της αλυκής, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, περιέχει και άλλες προσμίξεις όπως γύψος, άμμος και περιττώματα πουλιών. Με τη μέθοδο του εξευγενισμού με βρασμό, όλες αυτές οι ξένες ύλες απομακρύνονται πριν την διοχέτευση του διαλύματος στους βραστήρες για συμπύκνωση, με την διάλυση των κρυστάλλων του αλατιού σε νερό, όπου καθιζάνουν όλες οι αδιάλυτες ξένες προσμίξεις.

Το πεντακάθαρο διάλυμα αλατιού οδηγείται στους βραστήρες για συμπύκνωση. Με τη συμπύκνωση αρχίζει η κρυσταλλοποίηση του αλατιού μέσα στους βραστήρες. Από τους βραστήρες παραλαμβάνεται αλάτι επιθυμητής χημικής σύστασης καθώς και επιθυμητής κοκκομετρίας εντελώς καθαρό και αποστειρωμένο συγχρόνως λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στη διεργασία παραγωγής. Η ποιότητα αυτή είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία της θάλασσας (Κάλιο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο) τα οποία σε μικρές ποσότητες βοηθάνε την εύρυθμη λειτουργία του κυττάρου.

Προϊόντα μας αυτής της ποιότητας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι το ΚΑΛΑΣ και ο ΕΡΜΗΣ σε συσκευασίες των 250γρ, 400γρ, 500γρ, 750γρ, 5 κιλών και 25 κιλών.

Επιστροφή

 
benesalt mpaxarika