ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ

Εκτέλεση

Χωρίστε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξίδι.

Αφήστε τα για λίγη ώρα, ξεπλύνετε τα και στραγγίστε τα.

Κόψτε τα μπουκετάκια με το μαχαίρι, σε πολύ μικρά κομμάτια ή βάλτε τα στον πολυκόπτη και τρίψτε τα.

Βάλτε τα σε ένα μπολ, αλατίστε τα και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια τουρσί, το μαϊντανό και τα φιλετάκια αντσούγιας.

Περιχύστε τα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά με μία ώρα πριν τη σερβίρετε.


Επιστροφή στις συνταγές

 

 

 

 

 

Υλικά
  • 1 μικρό κουνουπίδι (περίπου μισό κιλό)
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 8 φιλετάκια αντσούγιας (καθαρισμένα σε λάδι) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι