Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
Επιλογή Γλώσσας
ΕλληνικάΑγγλικά

ΑΛΑΤΙ

Το πρώτο σε προτίμηση επιτραπέζιο αλάτι στην Ελλάδα. Το αλάτι ΚΑΛΑΣ δεν είναι τυχαία το πρώτο αλάτι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και γνωστό σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, αλλά κατέλαβε την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών λόγω της μοναδικής του ποιότητας. Η μέθοδος της ανακρυστάλλωσης δια της οποίας ο κόκκος του ακατέργαστου αλατιού αποδομείται πλήρως αποβάλλοντας κάθε μορφής κατάλοιπα όπως γύψο, άμμο, ξένα σώματα κλπ., γίνεται εξευγενισμός σε κενό αέρος και αναδομούνται πλήρως καθαροί νέοι κόκκοι. Με την μέθοδο της ανακρυστάλλωσης την οποία πρώτη η ΚΑΛΑΣ εφαρμόζει με μοναδικό τρόπο, παράγεται απόλυτα καθαρό αλάτι που διατηρεί όλα τα υγιή φυσικά συστατικά του. Για όλα τα παραπάνω το ΚΑΛΑΣ «αλατίζει» καλύτερα.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/129918showcase1.jpg

Μπαχαρικά

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών η ΚΑΛΑΣ εισήλθε στην κατηγορία των μπαχαρικών μετά την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης που αφορά γραμμή παραγωγής μπαχαρικών στις εγκαταστάσεις της.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/836298showcase_mpaxarika.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ

ΒΕΜ, το όνομα της σαλάτας που δεν έλειψε ποτέ από το τραπέζι μας, το όνομα που ο καταναλωτής γνωρίζει από το 1947 όταν ξεκίνησε την λειτουργία της η Βιομηχανία Ετοίμων Μουσταρδών.

Οι σαλάτες ΒΕΜ συνεχίζουν να παράγονται με τις αυθεντικές συνταγές χωρίς καμία παραλλαγή, διατηρώντας τις μοναδικές γεύσεις τους που παραμένουν πάντοτε αληθινές.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, το εξαιρετικά ασφαλές από πλευράς υγιεινής περιβάλλον παραγωγής, η εφαρμογή όλου του φάσματος των συστημάτων ποιότητας και το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, διασφαλίζουν την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων ΒΕΜ.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/412485showcase2.jpg

BENESALT

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/352584showcase_bebesalt.jpg

ΣΑΛΑΤΕΣ 17

Μια ιστορία που ξεκίνησε από το Delicatessen κατάστημα της οδού Σπ.Ματσούκα 17 και κατέληξε στη σύγχρονη και πιστοποιημένη μονάδα στη Ν.Έφεσο Πιερίας.

Από τη δημιουργία τους οι σαλάτες 17 ήταν μια καινοτομία που κέρδισε μεγάλο μερίδιο στην προτίμηση των καταναλωτών.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/164155showcase2.jpg

Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing

Η ποικιλία γεύσεων και η εξαιρετική ποιότητα της Μουστάρδας 17 Delicatessen εξασφαλίζει μοναδική και πλούσια γεύση στα φαγητά που εσείς παρασκευάζετε.

Η Κέτσαπ 17 Delicatessen παράγεται από διαλεχτές Ελληνικές ντομάτες

Τα αγαπημένα προϊόντα των Dressings της 17 Delicatessen έχουν κερδίσει την προτίμηση σας χάρη στην μοναδική γεύση τους.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/549288ketcup.jpg

Μουστάρδες ΒΕΜ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΑΠΑΛΗ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΒΕΜ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/676489showcase_moustardes_bem.jpg

FRESCO GUSTO

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/524824showcase_fresco.jpg

Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς

Ο παραδοσιακός βακαλάος σε υγράλατη και ξηράλατη μορφή αλλα και σε υγράλατο φιλέτο.

Διπλοκαπνιστή ρέγγα στο παραδοσιακό ξυλοκιβώτιο, προελεύσεως Καναδά.

Κάτω από την εμπορική ονομασία ΒΕΜ κυκλοφορεί γνήσιος ταραμάς, ταραμοπολτός και σκεύασμα αυγών βακαλάου.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/656657showcase5.jpg

Ζαμπόν

Το LUNCHEON MEAT PORK HAFNIA, παραγωγής του γνωστού οίκου TULIP, διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την ΚΑΛΑΣ.

Το LUNCHEON MEAT CHICKEN ROTA, παράγεται σε εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονάδα, για την ΚΑΛΑΣ.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/984894showcase7.jpg

Κονσέρβες Ψαρικών

Τα κονσερβοποιημένα ιχθυρά σαρδέλες και τόνος ROTA είναι υψηλής ποιότητας και παράγονται για λογαριασμό της εταιρείας μας σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση του εξωτερικού που πληροί τα διεθνή ποιοτικά πρότυπα.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/883453showcase7.jpg

Μανιτάρια

Με υψηλό επίπεδο ποιότητας παράγονται τα μανιτάρια CHAPERON σε εγκεκριμένη παραγωγική εγκατάσταση για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/413055showcase113.jpg

Εμφιαλωμένο νερό

Νερό πηγής Λουτρακίου το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συσκευάζεται για λογαριασμό της ΚΑΛΑΣ. Η συνύπαρξη των ονομάτων ΚΑΛΑΣ και ΛΟΥΤΡΑΚΙ ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο προϊόν αυτό.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/431434showcase2.jpg

Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα

Με την εγγυημένη ποιότητα ΒΕΜ κυκλοφορούν σε συσκευασία βάζου.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379880showcase10.jpg

Ζωοτροφές

Η ΚΑΛΑΣ δραστηριοποιείται και στον κλάδο των Ζωοτροφών με το εμπορικό σήμα LOVIES και έχοντας πλήρη γκάμα σκυλοτροφής και γατοτροφής.

http://kalas.gr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/544338showcase_10.jpg
  • ΑΛΑΤΙ
  • Μπαχαρικά
  • ΣΑΛΑΤΕΣ ΒΕΜ
  • BENESALT
  • ΣΑΛΑΤΕΣ 17
  • Μουστάρδα - Κέτσαπ - Μαγιονέζα - Dressing
  • Μουστάρδες ΒΕΜ
  • FRESCO GUSTO
  • Βακαλάος - Ρέγγα - Ταραμάς
  • Ζαμπόν
  • Κονσέρβες Ψαρικών
  • Μανιτάρια
  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα
  • Ζωοτροφές
Βακαλάος

Ο βακαλάος προμηθεύει τον οργανισμό μας με τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα.  Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο βακαλάος είναι και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6 η οποία συμμετέχει στον μεταβολισμό της ομοκυστείνης, στην μείωση των επιπέδων της στο αίμα δημιουργώντας την μεγαλύτερη ασπίδα εναντίον της αθηροσκλήρυνσης και κατά συνέπεια των καρδιακών παθήσεων.  Εκτός αυτού όμως είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και πολύ καλή πηγή βιταμίνης D και σεληνίου.

Αυτές φαίνεται ότι έχουν σημαντική συμβολή στην προστασία του καρκίνου του παχέως εντέρου αφού το προστατεύουν από τις βλαβερές τοξικές ουσίες που φτάνουν εκεί μαζί με τις τροφές.

Μια από τις σχετικά άγνωστες ευεργετικές του ιδιότητες έχει να κάνει με την προστασία από την ρευματοειδή αρθρίτιδα χάρη στην βιταμίνη D (31,8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης δίνει μια μερίδα βακαλάου).

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κοινωνίες οι οποίες καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες ψαριών, τα ποσοστά οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι πολύ μικρότερα από άλλες που το ψάρι δεν βρίσκεται συχνά στο τραπέζι τους.

Εκτός αυτού η βιταμίνη D και πιο συγκεκριμένα ο περισσότερο μεταβολικά ενεργός τύπος της, η καλσιτριόλη, συμμετέχει στο μεταβολισμό των ορμονών του παραθυρεοειδούς αδένα ελέγχοντας το ποσοστό του ασβεστίου στα οστά συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της οστικής μάζας.


1kg υγράλατου βακαλάου έχει την ίδια θρεπτική αξία με 3,2kg φρέσκο ψάρι

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ 100g ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΥΛΗΣ ΥΓΡΑΛΑΤΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Πρωτεϊνες 38g 18g 19g 21g
Λίπος 1g 0,3g 13g 7,0g
Ασβέστιο 60mg 20mg 10mg 15mg

Σίδηρος

1,6mg 0,6mg 2,1mg 1,1mg
Βιταμίνη Β:



1) Θειαμίνη 0,01mg 0,07mg 0,07mg 0,10mg
2) Ριβοφλαβίνη 0,20mg 0,08mg 0,17mg 0,17mg
3) Νιασίνη 2,40mg 2,00mg 3,60mg 7,60mg
Βρώσιμη ποσότητα 85% 50% 77% 70%
Νερό 40g 80g 66g 71g
Ενέργεια Kcal/kj 160/670 75/315 195/820 145/610


Μέθοδος ξαλμυρίσματος

Για να ξαλμυριστεί ο βακαλάος, πρέπει να κοπεί σε κομμάτια και να τοποθετηθεί μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό.  Τα κομμάτια πρέπει να είναι βαλμένα με το δέρμα προς τα πάνω.  Το νερό πρέπει να αλλαχθεί 2-3 φορές κατά τη διαδικασία του ξαλμυρίσματος που διαρκεί 15-20 ώρες.

Επιστροφή στην Υγεία & Διατροφή

 
benesalt mpaxarika